Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Added IAdsAddOn to Xcode and now getting linker errors ...

edited February 2014 in General Posts: 88

I've added IAdsAddOn.h and IAdsAddOn.m as well as required changes
to both AppDelegate.h and AppDelegate.mm and now I'm getting this error:

Undefined symbols for architecture i386:
"OBJC_CLASS$_IAdsAddOn", referenced from:
objc-class-ref in AppDelegate.o
ld: symbol(s) not found for architecture i386
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

Any ideas what to look for,- code compiles fine without the iAd add-on ...

Tagged:

Comments

  • I think I've managed to solve it, went to Target, Build Phases,
    and Compile Sources, and added IAdsAddOn.m to the list ...

    Now I'm getting another error in the simulator to do with ads ...

    [2899:70b] bannerview failed to receive iAd error: The operation couldn’t be completed. Ad inventory unavailable
    [2899:70b] bannerview failed to receive iAd error: The operation couldn’t be completed. Application has iAd Network configuration error

  • edited February 2014 Posts: 1,595

    @escape75 Apparently iAd not receiving an ad is very common for some, but the test banner isn't meant to fail all the time only once every 5-10 times..

  • Strange, wasn't showing test adds in simulator,
    but running on real device everything works.

  • Posts: 1,595

    @escape75 according to most, admob gives a much greater revenue than iAds.

  • Escape, I am in the exact same situation. I get Network Configuration Error and can't figure out why. When I do the test adds in simulator, nothing shows, but it works fine on real device. I published the app and my app is not making any ad requests, so I hope to figure out this problem soon.

    Help anyone?

  • did you use reefwing's guide?

  • The ads were working on a test device, and not in a simulator.

    The I tested my already released app (i.Map Lite) and the ads didn't
    work in the simulator either, but I know it works in the released app.
    Possibly something has changed in the simulator lately ...

    I published the game anyways and it's awaiting approval so we will see.

    I also did some minor changes to the ad library IAdsAddOn.m
    to prevent the deprecated errors.

    Thanks for the admob tip, I've already used iAds before so it was easier
    to just go with that, does admob also pay if you're just viewing the banner,
    and not necessarily click on it?

  • edited February 2014 Posts: 88

    smile4awile: Did you enable iAds in itunes connect?

  • edited February 2014 Posts: 88

    My app just got released, so far no ads showing even though they
    were showing on my iPad while
    testing the app, but not in simulator.
    Hopefully this is just because the app just got approved, but we'll see ...

    https://itunes.apple.com/us/app/beelicious/id822612891?mt=8

    Is it possible there's a bug in the iAd addon, hmm.

Sign In or Register to comment.